Motto

Zhubnu, přestanu kouřit, změním práci a naučím se jazyk.

16. 1. 2018

Jsem tu zase. Hlásím, že jsem vánoční svátky tady v Čechách přežil. A musím teda popravdě říct, že jsem si je užil. Fakt, čestný koalácký! To cukroví, to jídlo, pomazánky a chlebíčky na Silvestra. To jo, to se nám, koalám, líbí.

 

Jenže!


Pak to přišlo. Předsevzetí. Všude jsem to slyšel, všichni o tom mluvili! Ze všech stran se to valilo. Co to má být? Nějaké sebetrýznění? Nedalo mi to a musel jsem pátrat. Došel jsem k tomuhle:

 

  • Lidi se snaží začít rok nějak líp. My koaly žijeme hezky každý den. Tak proč nějaké změny?
  • Lidem to většinou moc dlouho nevydrží. To nám, koalám, teda jo.
  • Všichni většinou vědí, že předsevzetí nezvládnou. Ale pořád to dělají. Takové pošetilosti se od nás, koal, nedočkáte. Na to jsme moc líné… tedy chtěl jsem říct, rozumné.

 

Když jsem přestal vrtět hlavou, prozkoumal jsem, cože si to sami sobě na začátku roku nejčastěji slibujete. Tady to je. Výsledky anket o předsevzetích. Nad některými mi zůstává rozum stát.

 

1. Zhubnu.

Qweedo: Potvrzuje deset z deseti fitness trenérů. Od ledna do března je v posilovnách plno. Pak se to zase vrací do normálu a chaos utichne.

 

2. Přestanu kouřit.

Qweedo: To je dobrej nápad. Stejně není o co stát. Když vidím, jak kvůli nějakýmu senu zamotanýmu v papírku s filtrem všichni zoufale postáváte před kavárnami a mrznete…

 

3. Změním práci/budu více vydělávat.

Qweedo: Kdyby někdo chtěl, věděl bych o nějakým tom fleku. Neznáte dobrýho lektora angličtiny? Já to všechno nestíhám.

 

4. Naučím se cizí jazyk.

Qweedo: S tím vám klidně pomůžu. Navíc – změna práce k lepšímu bude nejspíš podmíněná znalostí jazyka. Koukejte se, žádnej učenej z nebe nespadl. Ani člověk, natož koala. Tak aspoň tohle předsevzetí zvládněte.

 

5. Omezím pití.

Qweedo: Proboha proč?! Jo takhle, tady jde nejspíš o alkohol. Tak to asi jo. Vřele doporučuju žvýkat blahovičník. Člověk, teda koala, je po něm tak krásně v pohodě, žádnej stres…

 

6. Nebudu pracovat o víkendu.

Qweedo: No však co je to taky za nesmysl, pracovat o víkendu?

 

7. Nebudu tolik utrácet.

Qweedo: Slyšel jsem, že vaše samičky utrácejí víc než ty naše, koalí. Třeba za boty. Přitom nohy mají jen dvě, tak proč milion bot? V tomhle předsevzetí bych je podpořil a důsledně je hlídal…

 

8. Budu se vyhýbat stresu.

Qweedo: Jakej stres? To říkám pořád. Žvýkejte blahovičník…

 

9. Budu se více věnovat rodině.

Qweedo: A proč to doteď neděláte?

 

10. Budu více spát.

Qweedo: To jde?

 

No dobrá. Když nad tím tak přemejšlím, tak nějaké to předsevzetí špatné není. Zamyslím se a možná si jedno dvě taky dám. A za rok si řekneme, jestli jsem je splnil.

 

A teď s pravdou ven. Jaké jste si dali vy? Dejte mi vědět.

 

Pádím si žvejknout a prospat se. A zase se ozvu.

 

Váš Qweedo.