Motto

Jmenuju se Qweedo. A nejsem obyčejná koala.

16. 3. 2017

Vítejte na mým blogu! Já jsem Qweedo, koalák z Austrálie. Jo, z Austrálie. Nebo taky z Down Under, jak tomu říkáme u nás. Co tady ale vlastně dělám? Vše vysvětlím, ale hezky popořádku.

 

Vždycky jsem byl tak trochu jinej koalák. Na rozdíl od mých kamarádů pro mě žvejkání eukalyptu nepředstavovalo vrchol dne. Jasně, pár hodin denně si koala ráda zažvejká, ale co pak? Já chtěl jít do školy. Pro děcka normální věc, pro mě v tom ale byl háček. Žádný školy pro koaly nejsou. Neexistujou. Nikdo je ještě nevymyslel. Smůla.

 

Pak mi ale vysvitla naděje. Probrali jsme to s kamarádem právníkem a vyšlo najevo, že žádnej australskej zákon nezakazuje koalám chodit do školy s lidma. Hurá! Sen se splnil a já nastoupil do první třídy. Rodiče na mě byli pyšní. „To je náš Qweedo tam, koukněte,“ dmuli se pýchou. A popravdě, ani se nedivím. Znáte snad ještě nějakou jinou vzdělanou koalu?

 

No, abych to zkrátil. Od toho dne uplynulo moře času a já jsem už vystudovanej koalák s pár kily navíc. Školou jsem snadno proplul a hlavně při hodinách angličtiny jsem (bez nadsázky) byl hvězda. No, a protože mi tak šla, tak se tím jazykem teď živím. Teda, ne že bych se jím cpal namísto eukalyptu, to ne. Stal jsem se lektorem a konzultantem.

 

A teď jsem tady, v Čechách, cha chá. V Quatru po mně chtějí jen jednu věc. Mám naučit lidi pořádně mluvit anglicky a vymýtit jejich zlozvyky. Žádná sranda to nebude, to je jasný. Za tu odměnu to ale stojí – doživotní přísun eukalyptu a sem tam si můžu dát i český pivo!

 

 

Sledujte mě, brzo se do toho pustím. A teď jdu na to pívo.

 

Váš Qweedo

 

P.S. Kdyby vás na angličtině cokoliv trápilo, pište mi na qweedo@quatro.cz.